Det mondæne Madrid, Barrio de Salamanca

Category: Others December 18, 2013
Barrio de Salamanca

Barrio de Salamanca

Lige siden jeg flyttede til Madrid for godt og vel 5 år siden har jeg nydt at gå i gaderne og mærke byens puls. En af de ting jeg holder allermest af ved Madrid, er at hvert kvarter i byen byder på forskellige ting og særlige stemninger.

Et af de kvarterer jeg holder meget af i Madrid er Barrio de Salamanca. Det er et af Madrids mere mondæne områder og derudover er det også kendt for at være en af de vigtigste handelszoner i byen. Denne kombination betyder, at det er her man finder alle de mere eksklusive mærkers butikker, såsom Hermés, Chanel, Cartier. Shoppingmulighederne i området begrænser sig dog ikke kun til mærkebutikkerne da alle de populære kommercielle kæder, som Zara, H&M, Corte Inglés også er repræsenteret her. Nogle af de vigtigste handelsgader i kvarteret Salamanca er Calle de Serrano, Calle de Goya og Calle de José Ortega y Gasset.

Ligesom så mange andre kvarterer er Salamanca fyldt med fine butikker, men en af mine favoritter er uden tvivl Federica & Co. på Calle Hermosilla 26. Her kan du nyde den pæne gammeldags gårdhave og finde smukke, håndlavede ting samt specialiteter og økologiske varer som vin, olivenolie og meget mere. Tro mig: Du får lyst til at købe hele butikken.

Federica & Co (©Beautifullife)

Federica & Co (©Beautifullife)

Ligesom der er butikker for enhver smag, vil du også kunne finde restauranter, hyggelige caféer og barer i alle prisklasser. Et af de steder jeg godt kan lide at komme på er Urban Coffee (C/ de Ayala 87), som både er et hyggeligt sted at få en kop kaffe om dagen eller få nogle virkelig veltilberedte cocktails om aftenen. Det er et moderne lokale med god stemning og god musik!

Hvis man er til det mere typiske spanske, hvor bestillinger bliver råbt af tjenerne fra den ene ende af lokalet til baren og hvor antallet af brugte servietter, der flyder på gulvet er lig med kvalitetstegn, kan jeg bestemt anbefale baren Entre Cáceres y Badajoz (Calle Ramón de la Cruz 109.). Her koster en fadøl 1,80€ og der bliver serveret tapas i store mængder med øllene. Jeg vil vove at påstå at 2 personer kan drikke og spise sig mætte for omkring 15€ i alt. Der er altid mange mennesker på denne bar så man skal overveje hvilket tidspunktet på dagen man vælger at besøge stedet.

Noget af det, der skaber en helt speciel følelse i denne bydel er de brede, parallelle gader med store, grønne træer og smukke, gamle bygninger. Det er ikke alle der har råd til at eje eller leje et hjem i Salamanca, men det betyder ikke at man behøver at have lommen fuld af guld for at kunne nyde bydelen. Det eneste du behøver gøre er at gå på opdagelse – man bliver aldrig træt af det, for der er altid nye, spændende steder at se!

Tags: , ,
 
Top