Søndag i La Latina

Category: Others January 29, 2014
Bar Ideal. Plaza Mayor.

Bar Ideal. Plaza Mayor.

I Aarhus, hvor jeg kommer fra, er søndag en HVILEdag i ordets bogstaveligste forstand. Byen ligger mere eller mindre øde hen og de få mennesker, man møder på gaden, har som regel bare sneget sig ud for at hente en sodavand eller noget fastfood, så der rigtigt kan hygges og slappes af derhjemme.

I Madrid eksisterer hviledagen ikke… og det er La Latina et godt bevis på! Som følge af det store kendte loppemarked, El Rastro, som afholdes i La Latinas gader hver søndag, er der allerede fyldt med mennesker i kvarteret meget tidligt på dagen. Jeg må indrømme at det ikke er mit shoppegen, der trækker mig til La Latina, men nærmere stemningen og alle de stederne hvor man kan mødes med vennertil en hyggelig dag.

Det er blevet en tradition at første obligatoriske stop, når vi skal i La Latina, er ved bar La Ideal, C/ Botoneras 4, lige når man har krydset Plaza Mayor. Baren ser ikke ud af meget, men her finder man byens bedste Bocadillos de Calamares.(sandwich med blæksprutteringe) og de bliver kun bedre hvis man beder om at få salsa Brava (en spicy tomatsalsa) på.

Bar La Martina

Bar La Martina

Herefter fortsætter vi som regel uden faste planer og lader os dumpe ind på tilfældige barer, der ser hyggelige ud og hvor man kan se sit snit til at få et bord eller en ståplads i baren. Der findes uendelig mange barer i La Latina, så man kan altid lave nye ruter og finde nye steder. I løbet af denne barhop-disciplin står den som regel på cañas (små fadøl) og dertilhørende tapas. Men skulle man føle sig fristet til noget lidt stærkere kan man f.eks tage forbi La Martina, Cava Baja 10, som byder på nogle fantastisk gode drinks. Min favorit er helt sikkert den sorte Caipirinha med madarin. MUMS den er god!

Det sidste sted jeg vil nævne i denne omgang er La burbuja que ríe, C/ Ángel 16. En asturiansk restaurant eller måske nærmere et Sidrería (bar hvor der serveres cider). Indretningen er meget simpel, man sidder på skamler og ofte rigeligt tæt på sidebordet, men stemningen er god og maden er fantastisk. Cideren serveres naturligvis på ægte asturiansk maner, med flasken godt og vel en meter fra glasset når der hældes og kødet kan du selv stege ved dit bord. Vi har altid haft en god oplevelse når vi har besøgt stedet!

Det eneste minus ved at tage i La Latina om søndagen, er… at mandagen og arbejdet lige pludselig banker på døren!

Tags: , , ,
 
Top